lördag 18 februari 2012

Den nakna yogan

Igår var jag för första gången på länge på yoga. Het sådan! Kände verkligen av att jag varken tränat, stretchat eller yogat på länge. Med andra ord var det inte alls speciellt skönt & värmen gjorde mig tom ganska illamående. Nå, det kommer väl tillbaka.. Känslan efteråt var som vanligt oslagbar!

Större var dock chocken över hela konceptet, vilket ungefär var så långt ifrån ultramysiga Aurajooga i Åbo, där mitt hotyogaintresse började, som man kan komma. Och på alla sätt (inte minst mentalt) minst lika långt ifrån upplevelsen att yoga på en strand i Sri Lanka, med den Indiska Oceanen framför ögonen & en extremt pedagogisk amerikan som instruktör ;)

Salen var ganska stor & mattorna mycket nära varandra. Lamporna var tända hela tiden, också under avslappningen. Och instruktören gick omkring i salen (hon visade i princip inga rörelser själv), pratade (tyska, vilket kanske understryker det hela) med hög röst & vad som var underligast, KLAPPADE för att t.ex. markera när man skulle göra en yogasitup. WTF? Första gången det hände blev jag livrädd & undrade vafan som händer..?!

 För att göra allt ännu konstigare var alla halvnakna!! Instruktören hade bikini (I shit you not!) & alla deltagare något motsvarande (läs t.ex. underkläder). Jag i knäkorta tights & träningslinne kände mig som en eskimo. Fattar liksom inte riktigt pointen, då man blir drypande våt av svett anyway!

Så med andra ord är det nog inget man får speciellt mycket ut av mentalt. Men, kroppen tackar & tar emot, så måst nu se.. Har en "prövningsgång" kvar till dethär stället. Sen tänkte jag kanske testa ett annat också. Och så måste jag fundera lite hur jag skall göra med det hela..!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar