måndag 24 januari 2011

Mitt jobb

Förra veckan fick jag en fråga* om vad det är jag jobbar med, men eftersom svaret drog ut så mycket, så tänkte jag ägna det ett eget inlägg.

Jag jobbar alltså på en bank. Eller egentligen en banks sidokontor i Finland. På den juridiska avdelningen, som juridisk assistent.

Den anonyma Frågeställaren undrade om det är ett mycket specialiserat ställe. Först tänkte jag svara ja, en bank är ju rätt specialiserad inom ett hårt reglerat område. Sen tänkte jag att njaa.. En bank fungerar ju sist & slutligen på ett ganska brett juridiskt område. Det är de olika avdelningarna som är rätt snäva i sin verksamhet.

På den bank där jag jobbar (jag vet inte exakt hur det är annanstans) är den juridiska avdelningen en del av stödfunktionerna. Vi hör alltså inte till bankens basfunktioner, som ju är förvaltande av egendom, kreditgivning, etc, utan stöder den verksamheten med det vi gör. Av denhär orsaken är vårt jobb rätt varierande. Jag arbetar i huvudsak med frågor gällande privatkunder & det kan komma upp frågor gällande kreditgivning, lika väl som familjerättsliga ärenden.. Med andra ord vet jag aldrig i förväg exakt hur en dag ser ut. Ofta blir det så att jag gör flere olika saker, i motsats till att jag skulle jobba med ett större case under hela dagen.. Således är det ett mångsidigt jobb & de flesta dagarna hittills har jag lärt mig något nytt :)

Dethär är nu mitt intryck efter 1½ månad i denhär uppgiften.. Efter hand kommer antagligen mina uppgifter att variera lite & bli ännu mångsidigare, speciellt vad gäller rent juridiska frågor. Hoppas detta svarade någorlunda väl på frågan!

*Jiihuu, en tvättäkta kommentar > tänk er euforin!!

2 kommentarer:

  1. Låter intressant! Skulle vara roligt att veta ännu mera om vad du gör och vad som i allmänhet görs på bankers juridiska avdelningar, så fortsätt gärna med rapporterna då det känns lämpligt. :)

    SvaraRadera
  2. Det är nog intressant! Och mångsidigt..
    Men helt ärligt känner jag mig högst obekväm med att rapportera speciellt mycket :(
    Som du tidigare tog upp är det ju mycket fina linjedragningar när det gäller sekretess &
    ofta(st) är less more.

    SvaraRadera