måndag 25 maj 2009

En långhelg i Pampas

På torsdag eftermiddag åkte jag alltså mot Österbotten. Slutdestination nämare bestämt Smedsby [smes:by] i Korsholm (för de icke så insatta > grannkomun till Vasa). Älsklingen kom från Åbo & mötte upp på tåget i Tammerfors. Halv elvatiden kom vi fram till hans barndomshem & föräldrarna.
Fredagen inleddes med en lenkki i solen :) Sen gjorde vi stan (Vasa), gick i butiker, shoppade lite & satt på kaffe :) Mysigt!
Bland annat köpte jag dessa söta skor, fast i vitt! Perfekta till bruna ben (?) & en vit kjol, eller jeans :)
Jag dregglade även över en (sport)bag från Dakine, men tyckte den var lite väl dyr, så fick vara for now..På kvällen var planen att eventuellt träffa A&A, men eftersom diverse middagar drog ut på tiden tog vi det bara chill hemma..
På lördag morgon packade vi oss i bilen & åkte norrut mot Oravais & M:s föräldrars stuga! Efter en knapp timme i bil & en kortare båtfärd kom vi dit :) Stället var mysigt & det fina vädret gjorde att visiten var riktigt lyckad! Satt i lä & "solade" > sommarfiilis!
Efter lunch & kaffe åkte M & jag tillbaka mot stan. Handlade på vägen, sprang en kortare lenk i hembyn & fixade middag..Sen var det dags att bege sig mot the it tesass Strampen! Mötte upp M:s goda kompis med flickvän :) Drack ett stop på terassen, men valde sen att söka oss innåt, då det trots allt inte var specielt varmt mera..efter lite såsande & funderande gick vi till en pub på ytterligare en..var helt trevligt, men valde sen att inte gå vidare, utan i stället åka hem i någorlunda god tid.
Söndagsmorgonen var lite seg (inte pga krabbis), men vi fick iaf en skön promenad i solen & en god lunch, före det var dags att börja dra sig hemmåt! Tågresan var inget att hurra över. Förutom att det är skitlångt var tågena denhär dagen mycket fulla, då många varit norrut för att fira långhelg & nu åkte tillbaka hemmåt..Allt gick dock efter omständigheterna bra..
För att summera det hela var helgen rikigt lyckad, vi hade tur med vädret & det var skönt att vara tillsammans :) Längden på visiten var även den helt passlig, då det trots allt är ganska tungt att vara i någon annans hem & umgås såpass intensivt med människor man inte känner speciellt bra.
Jag var ganska lat med kameran, men skall försöka få upp några bilder senare idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar